Сумщину відвідала міністерка соціальної політики України

Оксана Жолнович ознайомилася з роботою Сумського обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю, центру перевірки документів осіб, які повертаються з тимчасово окупованих територій України.

Також відбулась спільна зустріч з начальником Сумської ОВА Володимиром Артюхом і представниками соціальної галузі Сумщини.

Оксана Жолнович презентувала ряд проєктів щодо покращення надання соціальної підтримки громадянам.

«У час війни, а особливо в Сумській області, де багато людей перенесли окупацію, переселення, повернення, ми маємо величезне навантаження, в тому числі і психо-емоційне, – зазначила вона. – Єдине, що має дати людині енергію, це інша людська енергія, яка може підтримати, надихнути, щоб люди не відчували себе самотніми і покинутими. Тож ви маєте розуміти, що соціальна підтримка – це не виплати і допомоги. Соціальна підтримка – це саме про це. Я вважаю своїм завданням провести декомунізацію соціальної політики».

Оксана Жолнович звернулася до кожного, хто працює в системі соціального захисту, з проханням більше працювати такими послугами, як послуги життєстійкості, послуги соціального супроводу військових тощо.

Як було зазначено, Міністерство має можливості допомогти громадам правильно організувати соціальні служби, зорієнтувати їх на більшу ефективність.

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх підкреслив, що  презентовані напрацювання Міністерства соціальної політики є слушними і Сумщина їх готова втілювати в життя.

«Я дякую Вам за увагу до Сумської області, за те, що так ґрунтовно вивчали проблемні питання і маєте шляхи їх вирішення», – зазначив очільник Сумщини.

Крім того, під час зустрічі були розглянуті питання евакуації з п’ятикілометрової зони, проблеми ВПО, функціонування центрів життєстійкості, надання освітніх послуг для дітей з інвалідністю тощо.

Окремо міністерка соціальної політики відвідала Тростянецьку громаду, де проінспектувала увесь спектр надання соціальних послуг для жителів громади.