У межах платформи «Зроблено в Україні» Сумщина отримає цьогоріч понад 1 мільярд гривень

Під час робочої поїздки на Сумщину Президент України Володимир Зеленський узяв участь у презентації економічної платформи «Зроблено в Україні» та зустрівся з українськими виробниками.

Про це повідомляє пресслужба Президента.

Глава держави ознайомився з продукцією місцевих підприємств та подякував бізнесу за підтримку економіки держави і створення робочих місць під час війни. Також він наголосив, що центральна й регіональна влада повинні перебувати в постійному діалозі з бізнесом.

«Для мене дуже важливо, щоб поява нової національної платформи «Зроблено в Україні» стала результативною. Тому ми перейшли від державної ініціативи до регіональних зустрічей і працюватимемо в регіональних офісах», – зазначив Зеленський.

Президент закликав усі регіони країни долучатися до роботи платформи «Зроблено в Україні» задля підтримки українських товаровиробників.

«Ми готові допомагати із замовленнями регіональному бізнесу, який може мати й державні замовлення. Сьогодні ми говоримо про те, як побачити все, що ви можете, як підписати конкретні контракти, щоб ви збільшували кількість робочих місць і розвивали економіку нашої держави», – сказав Президент.

Перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко зауважила, що платформа «Зроблено в Україні» покликана стимулювати українські підприємства збільшувати обсяги виробництва й нарощувати експорт.

«Ми хочемо стимулювати українське виробництво та українське споживання», – наголосила вона.

Також Свириденко зауважила, що на Сумщині відкрито перший регіональний офіс платформи «Зроблено в Україні», який орієнтований на мікро- та малий бізнес. Так, підприємці зможуть отримати кваліфіковану консультацію та інформацію про програми підтримки.

«Цього року в межах «Зроблено в Україні» Сумщина одержить понад ₴1 мільярд», – ідеться у повідомленні пресслужби ОП.

Відповідаючи на запитання представників бізнесу, Президент наголосив на важливості механізмів локалізації як складової політики «Зроблено в Україні» та підкреслив, що «головне, що підприємство тут сплачує податки, виробляє, має робочі місця».


Нагадаємо, 26 січня 2024 року Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Всеукраїнської економічної платформи “Зроблено в Україні”. Вона має стати майданчиком для забезпечення ефективного діалогу та об’єднання зусиль влади й бізнесу, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації й зростання економіки України, а також для заохочення повернення громадян України з-за кордону.

Фото: Офіс президента

ukrinform.ua