Хто у Сумах буде опікуватися особами з інвалідністю

У департаменті соцзахисту населення Сумської міської ради окрему увагу приділяють залученню недержавних організацій до надання послуг потребуючому населенню громади. Для цього щороку організовується конкурс для інститутів громадянського суспільства, переможці якого отримують фінпідтримку з бюджету на реалізацію своїх програм (проєктів, заходів).

У 2024 році у категорії громадських організацій осіб з інвалідністю подала конкурсні документи одна громадська організація – Товариство допомоги особам з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Феліцитас». Його й визнали переможцем конкурсу. Для реалізації свого проєкту громадська організація отримає 1 972 тис. грн бюджетних коштів.

Слід зазначити, що Товариство допомоги особам з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Феліцитас» вже не один рік бере участь у конкурсі і стає його переможцем. Отримавши у 2023 році з бюджету Сумської міської тергромади фінансування у сумі 1 871,61 тис. грн, відповідно до договору, організація виконала всі заплановані заходи в рамках послуг денного догляду та соціальної реабілітації.

Завдяки фінансуванню з бюджету була можливість надавати 36 особам з інвалідністю допомогу у самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, прийому ліків, годування). Для відвідувачів ГО організували навчання у спеціально створених умовах, надавалася психологічна підтримка, психологічне консультування та психолого-педагогічна корекція з урахуванням індивідуальних потреб кожного отримувача послуг. 20 осіб забезпечувалися послугою із транспортування.

shans.com.ua