Як можна отримати грошову компенсацію вартості “Пакунка малюка”

Набрала чинність постанова Кабміну України № 136 від 9 лютого 2024 року, якою надана можливість отримувати компенсацію «Пакунок малюка» до 31 грудня 2024 року, повідомляє департамент соцзахисту Сумської ТГ,

Передбачається, що під час подання заяви отримувач надає згоду на те, що грошова компенсація буде витрачена ВИКЛЮЧНО для придбання дитячих товарів – засобів догляду за дітьми та засобів гігієни (підгузків, серветок), дитячого одягу та взуття, харчування, посуду, іграшок, текстилю, ковдр, ходунків, колясок, ванночок для купання.

Кошти компенсації зараховуються на поточний рахунок у “ПриватБанку” зі спеціальним режимом використання. Поповнення спецрахунка, зняття з нього готівки та переведення коштів забороняється. До цього компенсація зараховувалася на будь-який рахунок цього ж банку.

У разі повернення дитячих товарів, коли таке повернення передбачено законодавством про захист прав споживачів, кошти повертаються на той же спецрахунок, з якого здійснювалася оплата товару. Повернення отримувачу коштів готівкою або на інший його рахунок забороняється.

Розмір грошової компенсації вартості «Пакунка малюка» становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, установленого на дату подання заяви. У 2024 році це 7 689 грн.

Нагадаємо, що фахівці Громадської приймальні департаменту, розташованого за адресою: м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, каб. 135, здійснюють прийом громадян за попередньою реєстрацією в електронній черзі (термінали для запису розміщені в холі).

Консультації надаються за тел.: 788-888 (багатоканальний), 050-407-81-99, 050-407-80-02.