“Я пишаюся тим, що я — українець”: 24 лютого 2022 року біля Сум загинув військовослужбовець із Троїцького

Іван Ковальов, відомий під позивним “Козак”, загинув 24 лютого 2022 року, захищаючи Суми.

Він народився у селі Полтавське Луганської області. Закінчив Воєводську загальноосвітню школу. Здобув фах електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування у Вищому професійному ліцеї Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Захоплювався полюванням та риболовлею. Любив машини, багато часу приділяв ремонту військової техніки та власного автомобіля.

Ще за день до своєї загибелі, 23 лютого, чоловік залишив свій останній пост у соціальній мережі, в якому написав: “Я пишаюся тим, що я – українець”.

Іван підписав свій перший контракт ще у 2015 році і служив у різних військових формуваннях. Він також отримав відзнаку “Козацький хрест III ступеня”. Перед війною він мав звичайне життя: займався спортом, обожнював свою дружину Юлю, будував щасливу сім’ю.

24 лютого 2022 року російські війська вбили Івана поблизу Сум.

Для багатьох українських сімей цей день став днем скорботи. Уже два роки російські окупанти продовжують вбивати українців, як військових, так і цивільних.

“Йому було лише 25. У серпні 2022 року ми з Ванею планували одружитись, 14 лютого він зробив мені пропозицію, це був найщасливіший день. А вже через якихось 10 днів ворожа куля забрала його життя… Але попри все, він моя сім’я, кохання мого життя. Мій чоловік був моїм домом, моїм муром, моїм серцем, а зараз продовжує нести свій обов’язок десантника, але вже з неба… Він беріг мене за життя і продовжує це робити. Ніколи не пробачу ворога, що наше щастя було обірване на пів дорозі…”, – розповіла кохана полеглого воїна Юлія.

Посмертно старший солдат Ковальов нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.  Поховали захисника на Алеї Героїв Затуринського кладовища у Полтавській області.

tribun.com.ua