Чемпіонат Німеччини, Франції та Італії: хто візьме чемпіонство у 2024

Європейські першості з футболу добігли середини, тож пристрасті навколо майбутнього чемпіонства починають розпалюватися все більше.

Подивимося на останні прогнози експертів з приводу того, хто виграє чемпіонат Німеччини, переможе у Франції, а також візьме скудетто в Італії.

Рекордна для топ-5 чемпіонатів Європи титульна серія «Баварії» досягла вже 11 трофеїв поспіль. Востаннє мюнхенці не стали чемпіонами в сезоні 2011/2012, коли вдруге поспіль першою була дортмундська «Боруссія», яку очолює Юрген Клопп. І ось цього сезону серія «Баварії» під загрозою.

«Баварія» все ще вважається фаворитом в чемпіонаті Німеччини, але коефіцієнт на неї вже виріс до 1.60 (59% ймовірності). Якщо мюнхенці не стануть чемпіонами, зайде ставка за 2:30 (41% ймовірності).

Поставити на перемогу «Байєра» можна за 2.15 (44% ймовірності), а на те, що леверкузенцям не вдасться завоювати перший у своїй історії титул у Бундеслізі, – за 1.70 (56% ймовірності). Шанси інших команд перервати гегемонію мюнхенців серйозно не розглядаються.

Чемпіонат Франції 2024: сюрпризів можна не чекати

Ліга 1 і інтрига — це прямо протилежні поняття. На жаль, через це чемпіонат Франції 2024, як і в минулі роки, втрачає дух суперництва і видовищності. Ще влітку букмекери пропонували на перемогу «Парі Сен Жермен» скромний коефіцієнт 1.25, і наразі нічого не змінилося. Ставки відображають панівне становище столичного клубу.

Основна боротьба буде точитися за вихід у єврокубки. Нагадаємо:

  • клуб-чемпіон та команда, що виграє 2-е місце, кваліфікуються до групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА;
  • команда, що посяде 3 місце у чемпіонаті Франції 2024, бере участь у Лізі чемпіонів з 3-го кваліфікаційного раунду;
  • клуб, який зайняв 4-у сходинку, кваліфікується до групового етапу Ліги Європи УЄФА;
  • команда, що посіла 5-е місце, стартує з раунду плей-офф Ліги конференцій УЄФА.

Наразі, за вихід в різні турніри євро весни сперечатимуться «Ніцца», «Брест», «Лілль» і «Монако».

Чемпіонат Італії 2024: хто отримає скудетто

Серія А – найцікавіший турнір із топ-5 ліг у плані боротьби за чемпіонство. Навіть у гранично конкурентній АПЛ щорічно за титул б’ються по 20 команд, а виграє однаково «Манчестер Сіті». В італійському чемпіонаті все інакше. За чотири останні сезони тріумфаторами ставали «Ювентус», «Інтер», «Мілан» та «Наполі». Ось і тепер чемпіонат Італії 2024 очікує запеклу боротьбу за перше місце.

На початку сезону основним претендентом на титул був «Інтер», а поставити на такий розклад можна було з коефіцієнтом 2.85. Міланці й роком раніше були головними фаворитами Серії А, проте на дистанції у них були невдалі відрізки, а тому задовольнятися довелося лише третім місцем. Задовго до завершення чемпіонату «чорно-сині» зрозуміли, що за трофей вже не поборотися, тому вони зосередилися на Лізі чемпіонів, де дісталися фіналу.

Тепер в них є всі шанси домогтися свого. Букмекери оновили котирування на підсумки сезону в Серії А після перемоги «Інтера» над «Ювентусом» (1:0). Міланський клуб після 22 туру відірвався від туринського у турнірній таблиці на 4 очки, маючи матч у запасі. Шанси «Ювентуса» в чемпіонаті Італії 2024 після поразки погіршилися з 3.75 до 4.50.

Автор sport.ua: Сергій Циба