Депутату Сумської облради, якого підозрюють у корупції, обрали запобіжний захід

Вищий антикорупційний суд розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу депутату Сумської обласної ради Магомеду Галаєву, якого підозрюють у корупції. 

Слідча суддя ВАКС Лариса Задорожна винесла рішення у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з можливим внесенням застави у 3 мільйони 28 тисяч гривень.

«Клопотання старшого детектива НАБУ про застосування запобіжного заход у вигляді тримання під вартою задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Магомеда-Шаріпа Галаєва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, тобто до 24 травня 2024 року включно», – оголосила рішення вона.

У разі внесення коштів Галаєв вийде з-під варти під низку обов’язків, зокрема: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з міста Суми без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним та свідком; здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, 26 березня НАБУ і САП спільно з СБУ викрили двох депутатів Сумської обласної ради на пропозиції та наданні неправомірної вигоди у розмірі 100 тис. дол. США. Днем пізніше обом оголосили підозру, пише SP.