Сумчанка хотіла підзаробити на трейдингу криптовалювати і втратила понад 70 тис. грн

Минулої доби до Сумського районного управління поліції надійшло три заяви від громадян про скоєні стосовно них шахрайства.

У месенджері Телеграм на одному з каналів 43-річна сумчанка побачила повідомлення про можливість пасивного заробітку. Всім бажаючим пропонувалося зайняття «трейдингом криптовалюти». Перейшовши за посиланням до особистого чату такого собі Артема, жінка дізналася умови та перерахувала гроші в сумі 70 438 гривень на вказану їй банківську картку. Проте, минула доба, але ні своїх грошей назад, ні відсотків від «заробітку» жінка так і не отримала.

Вчора з заявою про злочин до поліції звернувся і 56-річний житель обласного центру. Чоловік повідомив правоохоронців, що кілька днів тому в месенджері Вайбер у “батьківській” групі побачив повідомлення про можливість отримати соціальну допомогу. Перейшовши за зазначеним у повідомленні посиланням, громадянин ввів всю необхідну інформацію, після чого з його банківської картки зникли гроші в сумі 12000 гривень.

Значно більше грошей через таку ж злочинну схему втратив вчора 52-річний житель села Степанівка Сумського району. В месенджері Вайбер він теж побачив оголошення про можливість отримати фінансову допомогу, перейшов за зазначеним у оголошенні посиланням та здійснив вхід до свого «особистого кабінету» банку. Зробивши це, чоловік дуже швидко пошкодував, бо виявив, що з його банківської картки зникли гроші в сумі 94 123 гривні.