У Сумах начфіну військової частини загрожує 10 років позбавлення волі

Працівники ДБР у взаємодії із СБУ завершили досудове розслідування стосовно начальника фінансової служби однієї з військових частин, яка дислокується у Сумах.

Він незаконно нарахував підлеглій, яка не виконувала посадових обов’язків, майже 600 тисяч гривень.

Мешканка Сумської області у червні 2022 року вирішила укласти контракт з військовою частиною. Вона була знайома з начальником фінансової служби та домовилася з ним, що буде отримувати грошове забезпечення без відвідування служби.

Посадовець прикривав відсутність жінки майже 7 місяців, під час яких вона продовжувала отримувати виплати. За час «служби» жінка незаконно отримала майже 600 тис. гривень грошового забезпечення та «бойових».

Начальник фінансової служби обвинувачується у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та пособництві в ухиленні від несення обов’язків військової служби шляхом іншого обману, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 409 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

У межах кримінального провадження також подано цивільний позов до суду з метою відшкодування завданих збитків.

Процесуальне керівництво здійснює Сумська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону, повідомили в ДБР.