У Тростянці чоловік вкрав з будинку цінні ікони та продав їх у Харкові

За даними слідства, 39-річний чоловік, маючи корисливий умисел, проник до одного із будинків у Тростянці. Знаючись на старовинних речах, він поцупив саме те, що становить цінність: ікону «Святого Миколая Чудотворця в житії» та «Храмову ікону Казанської Богородиці».

Довго не роздумуючи, підозрюваний направився до Харкова, де збув крадене до магазину антикваріату, за що отримав чималу суму грошових коштів, адже заявлена матеріальна цінність ікон складає близько 3000 доларів США. У ході проведення оперативно-розшукових заходів, правоохоронці виявили оголошення з продажу схожих ікон на одному із сайтів, що в подальшому дало змогу вийти на слід викрадача. Згодом ікони поліцейські вилучили та повернули потерпілій.

Наразі слідчі вже повідомили крадію про підозру у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно, поєднана із проникненням до житла, в умовах воєнного стану). Чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.