Сумщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні

За дорученням начальника Сумської ОВА Володимира Артюха та у межах діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва перший заступник голови обласної військової адміністрації Тарас Савченко зустрівся у Конотопі з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Радеком Пехом.

Члени делегації відвідали «Конотопське транспортне управління», ліцей № 3 та поклали квіти до Пантеону Національної пам’яті Конотопа.

Під час зустрічі було, зокрема, обговорено результати наданої у 2023 році допомоги МГО «Людина в біді» (People in Need, PIN, Чехія) у рамках реалізації проєкту «Консорціум з реагування на освітні потреби: безпечне повернення до навчання, ECHO Education».

Завдяки цьому у Конотопській громаді проведено ремонтно-відновлювальні роботи у сховищах ліцеїв № 3, 5, 7, 9, створено Центр дистанційного навчання на базі закладів освіти – ліцеїв № 9 та № 13, укомплектовано меблями і обладнанням, а також придбано планшети та навушники (162 шт.) для ліцеїв № 3, 5, 7, 9 на загальну суму 5,5 мільйона гривень.

Також минулоріч у червні чеське місто Острава передало Конотопу 25 трамвайних вагонів та 3 низькопідлогові автобуси Solaris.

Тарас Савченко подякував чеським партнерам за систему допомогу Сумщині, а також відзначив активну роботу Конотопської громади в реалізації міжнародних проєктів.

Більше про міжнародну діяльність на Сумщині читайте на сайті Сумської ОВА, на сторінці Регіонального офісу міжнародного співробітництва Сумської області  – ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.