У ЄС порадили медведєву звернутися до психіатра

Представник Зовнішньої дипломатичної служби Європейського Союзу Пітер Стано порадив заступнику голови ради безпеки російської федерації дмитру медведєву звернутися до психіатра.

Про це він заявив, коментуючи на прохання журналістів нещодавню заяву медведєва про те, що “Київ і Одеса – російські міста, а рф має дійти до Києва”, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Ми не коментуємо дивні висловлювання, особливо людей, які відчайдушно шукають уваги, особливо якщо вони – номер два (у країні). Хоча приємно, що людина, яку ви згадали, публічно ділиться з нами діагнозом свого психічного стану. Я думаю, що ми можемо лише порекомендувати консультації та психіатричну допомогу. Але я не впевнений, що російська держава з мільярдами, які вони даремно витрачають на незаконну війну проти України, дійсно може дозволити собі інвестувати в соціальну допомогу та охорону здоров’я для людей”, – заявив Пітер Стано.

Водночас представник Зовнішньої дипломатичної служби ЄС відзначив нещодавнє засідання міністрів закордонних справ країн – членів ЄС, які “дуже чітко дали зрозуміти, що ми сповнені рішучості продовжувати підтримувати Україну в її законному захисті від агресії, особливо зараз, коли ми наближаємося до сумної позначки двох років від початку повномасштабного вторгнення”.

“Держави-члени роблять усе можливе, щоб, як каже високий представник, забезпечити Україні більше і швидше (допомоги) не тільки доти, доки буде необхідно, а й стільки, скільки знадобиться – боєприпасів, військової техніки, протиповітряної оборони тощо, щоб Україна змогла виграти цю війну з агресором”, – констатував Стано.

sprotyv.info