На Сумщині повідомили про підозру директору ТОВ, який привласнив 1,9 млн грн під час будівництва

Слідчі відділення поліції №1 (м. Тростянець) Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури здійснюють досудове розслідування відносно директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом привласнення бюджетних коштів шляхом підробки документів.

За даними слідства, у липні 2021 року між зазначеним директором та Тростянецькою міською радою укладено договір щодо будівництва спортивно-оздоровчого комплексу в місті Тростянець Сумської області. Достовірно знаючи, що роботи на об’єкті виконані не в повному обсязі, директор товариства склав акти виконаних робіт, вказавши недостовірні дані.

На підставі зазначених офіційних документів на рахунок товариства замовником оплачено 19,7 млн гривень. Однак згідно висновку експертизи вартість фактично виконаних товариством робіт завищена на 1 915 000 гривень.

Оскільки підозрюваний переховується від органів слідства, вирішується питання про оголошення його в розшук.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру  за ч. 5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч. 1 ст. 366 « Службове підроблення» Кримінального кодексу України. Слідство триває.