У Сумах перед судом постане група шахраїв, яка під приводом продажу автомобілів в інтернеті ошукувала громадян

За даними слідства, перебуваючи в Сумському слідчому ізоляторі, один із ув’язнених, залучивши до діяльності трьох своїх співкамерників, в інтернеті розміщували оголошення про продаж неіснуючих транспортних засобів за заниженою вартістю. Зацікавленим людям пропонували перерахувати на картку аванс чи повністю оплатити автівку.

Більш того, організатор групи залучив до вчинення злочинів іще п’ять осіб, які перебували на свободі. Зазначені спільники забезпечували учасників злочинної групи банківськими картками, на які ошукані люди перераховували кошти, а також виконували інші функції, які ув’язнені не могли робити самостійно. На даний час встановлено 22 потерпілих, з яких 8 військовослужбовці, які втратили майже 300 тис. гривень, купляючи неіснуючі авто.

Наразі вже направлений до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи, які ошукували людей по всій Україні (ч. 4 ст. 190 (в редакції Закону № 2617-VIII від 22.11.2018), ч. 5 ст. 190 КК України) та п’яти їх спільників, які допомагали шахраям (ч. 3 ст. 190 КК України).